Peter Werner, 27 år, vinder DM I STAND-UP 2021

Vinderen af DM i STAND-UP 2021 blev torsdag aften kåret i Musikhuset Aarhus og live på TV 2 Zulu. Fem fantastiske finalister kæmpede om publikums, dommernes og seernes gunst, og det blev ved den forrygende livefinale den 27-årige Peter Werner fra Padborg, der fik flest stemmer. Peter Werner bor i dag på Frederiksberg. Han startede sin karriere i 2016, og nu kommer der for alvor fart på karrieren, ligesom mange tidligere vindere af DM i STAND-UP har oplevet det.

Årets vinder af DM i STAND-UP er den 27-årige Peter Werner, der her står i midten, flankeret af finalens øvrige komikere. Nr. 3 , Niels Nielsen til venstre og nr. 2 Velik Velikov til højre. Foto: Charlotte Dahl/FBI.

Peter Werner, 27 år, blev torsdag aften kåret til Danmarksmester i Stand-up, da han vandt både seernes, dommernes og publikums stemmer. Det skete live i Musikhuset Aarhus og på TV 2 Zulu, hvor han slog de fire andre finalister ved den 17. udgave af DM i STAND-UP.

“Jeg fatter ikke engang, jeg lige har været live på TV 2 Zulu. Nu står jeg som vinder. Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse,”, siger en rørt Peter Werner.

Som vinder af DM i STAND-UP 2021 får han nu blandt andet en bookingaftale med Funny Business Inc. (FBI), en gæsteoptræden/co-host ved DM i STAND-UP 2022, en optræden på Smukfest (Skanderborg) 2022 og meget mere.

Værten ved aftenens finale var komiker Jakob Thrane, der både styrede semifinalen og aftenens finale som vært for TV 2 Zulu og TV 2 Plays seere samt ikke mindst de 460 publikummer i den udsolgte sal i Musikhuset.

Årets fem finalister i 2021 blev fundet ved en semifinale på Comedy Zoo i oktober. I finalen havde hver finalist ni minutter til at aktivere lattermusklerne i både salen, hos seerne og i dommerpanelet. Og det lykkedes i den grad for Peter Werner.

Den nykårede danske mesters passion er at stå på en scene. En passion han har dyrket siden sin debut i Huset i Magstræde i København i 2016. Peter har med fem års erfaring på bagen et stort bagkatalog af stand-up-materiale, som han serverer roligt og fattet. Han har ikke en favoritjoke, da han synes, at han er lige stolt af alle sine jokes.

På 2. pladsen kom Velik Velikov fra Bulgarien: I dag bor Velik i Aarhus, idet han kom til Danmark som 19-årig for at studere “Miljø Management”, fordi han gerne vil redde verden. Siden testede han sig af ved at læse “Innovation og Entreprenørskab”, fordi han så kunne redde verden på en anden måde. Men det eneste, der for alvor gjorde ham glad, var at lave stand-up.

På 3. pladsen kom Niels Nielsen. Niels bor i København og er en, der elsker at skabe noget selv med det ene formål at få folk til at grine. Det giver ham en forløsning og et rush, når det lykkes. Han har optrådt mange gange, og debuterede på Huset i København som 18-årig. Han var i semifinalen ved DM i Stand-up i 2019.

DM i STAND-UP har siden 1992 kickstartet masser af kendte komikeres karrierer og listen over danske komikere, der før har deltaget i DM i STAND-UP, er både lang og imponerende. DM I STAND-UP arrangeres af Danmarks ældste komikerbureau – Funny Business Inc.

Den store DM-finale blev afholdt i Rytmisk sal i Musikhuset Aarhus og sendt live på TV 2 Zulu og TV 2 Play.

Dommerpanelet ved finalen var fire af Danmarks mest erfarne og dygtigste i branchen: Torben Chris, Thomas Hartmann, Torben Sangild og Anders Fjelsted.

Se evt. mere på DM I STAND-UP’s Facebookside.

Tidligere vindere og finale-steder

2021 – Peter Werner
Musikhuset Aarhus

2019 – Simon Wæver
Bremen, København

2018 – Phillip Devantier
Bremen, København

2017 – Melvin Kakooza
Glassalen i Tivoli, København

2015 – Mikkel Rask
Bremen, København

2013 – Alex Thelander
Bremen, København

2010 – Ruben Søltoft
Store VEGA, København

2008 – Martin Høgsted
Magasinet, Odense

2006 – Elias Ehlers
Portalen, Greve

2004 – Mads Brynnum
Comedy Zoo, København

2003 – Henrik Bruhn
Comedy Zoo, København

2002 – Steen ”Nalle” Nielsen
Comedy Zoo, København

2001 – Samuel Mejer
Comedy Zoo, København

2000 – GEO
Comedy Zoo, København

1999 – Jonathan Spang
Comedy Zoo, København

1994 – 1998 – DM i STAND-UP ikke afholdt

1993 – Mads M. Nielsen
Undergrunden, Bolten’s Gaard, København

1992 – Lars Hjortshøj
Dins, København

Konkurrence forløb

Det skal du vide om forløbet:

 • Senest den 5. september har de 10 semifinalister fået at vide at de skal optræde torsdag den 4. november
 • I september /oktober opfordrer vi de 10 semifinalister til at optræde ved bl.a.  en Open Mike
 • Tirsdag den 26. oktober skal alle 10 semifinalister sætte et stort kryds i kalenderen. I et studie i København – optages sammen med vært Jakob Thrane et program med bl.a. et portræt af komikerne.
 • 4. november kl. 20.00 Semifinalen: De 10 finalister optræder hver i 5 min. 5 går videre til finalen – afstemning blandt publikum + dommerpanelet
 • Torsdag den 25. november kl. 20.20 – Finalen. De 5 finalister vil hver optræde i 9 minutter og kæmpe om den endelige titel som vinder af DM i STAND-UP 2021. Finalen afholdes Aarhus Musikhus, Rytmisk sal og sendes live på TV2 Zulu og TV2 Play. Det er Publikum, TV-seerne og dommerpanelet, afgør hvem der vinder DM i STAND-UP 2021 ved afstemning. 

Hvad kæmper du for at vinde?

Udover den flotte titel som ”Danmarksmester i STAND-UP” står følgende præmier også på spil:

1. Plads ved DM2021:

 • Bookingaftale med FBI inc.
 • Optræden på Smukfest 2022,
 • 4x optræden som 1. spotter på Comedy Zoo.
 • Optræden på Langelandsfestival 2022

2. Plads ved DM2021:

 • Optræden som æsel på Comedy Zoo.
 • Optræden på Langelandsfestival 2022

3. Plads ved DM2021:

 • Optræden som æsel på Comedy Zoo.
 • Optræden på Langelandsfestival 2022

Dommerpanelet

Det er de “gamle og meget erfarne” i branchen 😊 Torben Chris, Thomas Hartmann, Torben Sangild og Anders Fjelsted .

Hvem kan jeg kontakte, hvis jeg har spørgsmål?

Ved spørgsmål er du mere end velkommen til at rette dem til DM-projektleder, Janne Egelund Schmidt på jes@fbi.dk, mobil 2539 0860.

Du ønskes alt held og lykke, og vi glæder os til at se dig til DM i STAND-UP 2021!

Kvalifikation og tilmelding

For at være med skal du kunne sætte kryds ved følgende:

 • Jeg kan levere originalt materiale skrevet af mig selv
 • Jeg har optrådt på Open Mike minimum 10 gange indenfor de seneste 2 år
 • Jeg accepterer at medvirke i, og blive optaget til, TV samt DM i STAND-UP’s SoMe platforme i forbindelse med DM
 • Jeg har sendt en motiveret ansøgning via. tilmeldingsmodulet på dmistandup.dk. Du skal svare på spørgsmålene:
  • Hvorfor laver du stand-up?
  • Hvordan og hvornår er du startet i Stand-up?
  • Hvem er dit største stand-up idol og hvorfor?
  • Hvor mange gange og hvor har du optrådt?
  • Hvilken af din egen joke er mest stolt af og hvorfor?
 • Jeg leverer en video på ca. 3-5 minutter; Det skal helst være fra en optagelse ifm. din optræden til en Open Mike eller du laver en fra dit eget ”studie” – gerne med publikum!!! Videoen skal du up-loade på en lukket YouTube kanel og sende se linket i ansøgningen.
 • I ansøgningen skal du selvfølgelig også udfylde; Navn, adresse, mobilnummer, mail, alder og vedhæfte foto (Head shot) i 600 dpi. Det står der alt sammen på DM’s Facebook side og www.dmistandup.dk😊

Det skal du vide om tilmelding:

 • Tilmeldingen åbner mandag den 26. juli
 • Ansøgningsfrist er søndag den 22. august 2021
 • Senest søndag 5. september 2021 vil du få besked om, hvorvidt du er udvalgt til semifinalen den 4. november
 • Som deltager afholder du selv alle udgifter til henholdsvis transport, ophold og forplejning

Billetsalg

Vi garanterer en sjov aften i stand-up‘ens tegn, hvor du bliver præsenteret for en masse nye, dygtige og håbefulde komikere.

Billetter:

Finalen i Musikhuset (25/11-21, kl. 20:00): Køb her

DM i STAND-UP 2021

Drømmer du om at blive Danmarksmester i stand-up? Så læs mere her!

Du ER bare super sjov – du elsker at stå på en scene og publikum griner og klappe sig på lårene af dine skarpe jokes. Så er det måske dig, der skal gå i fod sporerne på blandt andre Lars Hjortshøj, Jonatan Spang, Ruben Søltoft, Melvin Kakooza og sidste gangs (2019) vinder Simon Væver, når der for 16. gang afholdes DM i STAND-UP!

Corona situationen har gjort at vi år tænker NYT – men selvfølgelig stadigvæk sjovt!

Vi holder fast i ”La Grand Finale” – som afholdes den torsdag den 25. november 2021 Men tænker NYT sted i landet = Århus Musikhus, Rytmisk sal og finalen sendes ”live” på TV2 Zulu, hvor 5 finalister kæmper om den fornemme titel som Danmarksmester i Stand-Up.
De 5 finalister er dem, som af publikum og dommerpanelet har fået flest stemme ved semifinalen, der afholdes den 4. november 2021 på Comedy Zoo i København. Her optræder 10 semifinalister, der alle forinden er blevet udvalgt af dommerpanelet.

Årets vært er (selvfølgelig) også NY; Jakob Thrane, der selv tidligere har deltaget i DM i Stand-up.

Nyt, spændende og sjovt …… se konkurrenceforløbet…

DM i Stand-up er det perfekte springbræt for dig, der går og drømmer om at blive en endnu bedre komiker og kan kalder sig Danmarksmester !!!
Det eneste du skal gøre nu er at læse nedenstående informationer, og så håber vi at se dig som deltager til årets DM i Stand-up!